Aquest mati els campanaers d'Atzeneta, em fet una visita als nostres amic els campaners de Moixent, la visita a constat en visitar el campanar i l'església de Sant Pere Apostol.

 

El motiu d'aquesta visita era per a fotografiar el campanar, per a dissenyar-los un cartell de visites, com varem fer en temps passats en el cartell de visites del campanar de la Vila d'Ontinyent, a més d'aquest motiu també a sigut per a veure el campanar per a instalar-los en un futur un sistema se televisió tancat, per a que pugen veure la eucaristia i tocar en major precició els tocs, i ser més eficents en els tocs. A més de tot açó el precident de l'associació Felipe Sanchis, ens a estat contat la historia de les campanes, de cada una, amés em estat convensant de les campanes per fer més amena la visita, una vegada acabada la visita en em dirigit a l'anjuntament, on es conserva l'antic rellotge mecanic del campanar. 

A la tornada em dornat per el poble dels Alforins, on hem vist la campana gran restaurada el passat mes de maig del any passat, on em pogut realitzar alguna fotografia i també em passat per l'ermita de morera per poder veure el estat de la campana.

 

Després de pasar les nostres festes volem donar a coneixer el nou logotip, més relaciónat amb el nostre poble.

 

 

Per començar el logotip té la campana que ens a acompanyat durant els ultims anys, la campana simbolitza que som campaners, i per altra banda tenim la tipica truja de Roses, la famila Roses, després de viure en Ontinyent o en Benissoda entre altres, va vaixar a viure a Atzeneta, i estaquent aci es va fer reconegut, per a recordar un poc als nostres antepacats campaners em decidit anyadir la "rosa" dels Roses.

 

A partir de ara el podeu observar en tots els nostres documents i a la nostra web, fecebook, correu electronic entre altres.

Els Campaners d'Atzeneta acudiren el pasat Diumenge 11 a Valencia, per a realitzar conjuntament amb la Colla de Campaners d'Ontinyent, Campaners de Xest i Mestres Campaners (Valencia) els tocs de campanes manualment per a la festivitat de la Verge dels Desemparats, en aquest cas tocarem als campanars de Sant Esteve Protomartir i Sant Marti Bisbe i Sant Antoni Abad, a més visitarem la seu de Mestres Campaners que es la parròquia de Sant Miquel i Sant Sebastia.

 

Ferem els Tocs del Trasllat de la Verge al campanar de Sant Marti, després anarem a Sant Esteve a Fer el toc del Mig Dia, anarem a dinar i després anarem a visitar les torres de Cuart i la parròquia de Sant Sebastia, seu dels mestres campaners, com en dit anteriorment, despres begerem el campanar de Sants Joans del Mercat, desde fora, a mes mentre estarem en Sant Marti, vegerem el volteig de campanes de la Catedral, Sant Nicolau, Sant Joan amb el famos borrego, Sant Marti, Sant Andreu, Sant Esteve... perque com dia Lluis Llach "que desde dalt d'un campanar sempre es pot veure el campanar vei" A sigut una experiencia unica, estar tocant al pas de la nostra patrona, la nostra mareta.

El divendres es convoca a totes les Parròquies de la Vicària VI, en Canals però no en l'Església, sinó en el Pavelló municipal,presidit per l'Arquebisbe  i al que es portara la imatge pelegrina de la Mare de Déu dels Desamparats.

 

El Propi Arquebisbe a les 20 hores, té previst realitzar la 4a predicació, entorn del Magníficat, que dóna nom a tota la Missió, i acontinuació resara el Sant Rosari, mentres els Sacerdots presents de les Parròquies de la Vicària estaran com a confessors per als fidels que vullguen celebrar el Sagrament de la Penitència.

Per a tal ocasió Campaners de Atzeneta en colaboració amb els campaners de Moixent a més de participar en la predicació i després de parlar-ho amb la Colla de Campaners d'Ontinyent, als que els agraïm que compten amb nosaltres, realitzarem tocs de campanes tant en el campanar mòvil de la Colla d'Ontinyent i en el Campanar de l'Església de Sant Antoni Abat en la processó de la Imatge a l'Església Parroquial.  Campanes que desde els anys 1973 deixaren de tocar-se de forma manual.  Agraïm al Seminarista-campaner d'Ontinyent Ximo, i a Felipe (president dels campaners de Moixent) l'interés i la il·lusió, així com al Rector de Canals En Emilio.  Programa de Tocs en la web de la Colla de Campaners d'Ontinyent   http://www.colladecampaners.es/ :

Canals de forma manual, ya que segurament desde els anys 1970 no s’habran tocat.